Ana Sayfa |
|
Ne Ekersen Onu Biçersin |
Yalnızca yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz.
|
Hepinize Merhaba,
Ben bu ay Araba yılından çıkıp bir Adalet yılına girdim. O nedenle şöyle bir geriye dönüp baktım, "Acaba Adalet yıllarında neler yaşamışım?" diye ve çok ilginç bir şeyle karşılaştım. Adalet yıllarında hep yaşadığım mekânı terketme kararı almışım. Elbette bu terkediş yalnızca bir sonuç, yani aslında vardığın esas karar sonucu bir yaşamı, bir yaşam biçimini terk ediyorsun. Seni bu karara geçmiş süreçte yaşamına, uğraşlarına ve ilişkilerine olan yaklaşımların vardırıyor. Örneğin okumak için bir başka şehre gitmek, çalışmak için bir başka işe geçmek, evlenmek ya da boşanmak gibi.
Adalet kartı için en temel ifade olarak "Ne ekersen onu biçersin," deriz. Bahsi geçen tüm bu terkedişler de birer ektiğini biçmektir. Ektiğini iyi biçmek için ise iyi düşünüp taşınmak, akıllıca kararlar almak ve aldığın kararların sorumluluğunu üstlenmek gerekir. Gayret gösterir ve çalışırsan iyi bir okula gitmeye hak kazanır ve babaevini terkedersin. Babaevini terketmek kendi başına kalmayı ve kendinden sorumlu olmayı getirir. İş yerinde çabalar ve başarılı olursan daha iyi bir iş teklifi alır ve ya eski işini terkedersin ya da aynı iş yerinde terfi edersin. Emeğinin karşılığını almış olursun ama tabii ki bu yeni iş beraberinde daha fazla sorumluluk gerektirir. Bir ilişkiye girip ona emek verdiğinde onu evliliğe dönüştürürsün. Ama evlenirken iyi düşünüp taşınmamışsan ya da o evliliğe gereken emeği vermemişsen sonunda biçtiğin şey bir boşanmadan ibaret olur.
Dolayısıyla Adalet sürecinde yaşayacaklarımız geçmişte gösterdiğimiz ya da göstermediğimiz gayretlerin, dürüstlüğün ve adaletin bir sonucudur. Yani mahkemelik bir konumuz olmasa dahi ki bu da bir olasılıktır, ilahî adalet iş başındadır.
Bu süreç aynı zamanda geçmişte çözmemiş olduğumuz ve hep erteleyip ötelediğimiz konuların, yani halı altına süpürdüklerimizin artık derlenip toparlanıp bir çözüme ya da düzene ve dengeye kavuşturulması gereken bir zamandır. Biz istemesek ve hiç düşünmesek de yaşam onları bir şekilde önümüze koyacaktır.
Adalet kartının sayısının sekiz oluşundan yola çıkarak konuşacak olursak belki küçük arkananın sekizlilerine de bir göz atmak iyi olur. Bu süreçte yeni bir yola çıkıyor, yeni bir yöne dönüyor olabiliriz ama aynı Kupa Sekizlisi'nde olduğu gibi kendimize karşı dürüst ve arkamızda daha sonra gelip bizi bulacak bir şeyi bırakmadığımızdan emin, Para Sekizlisi'nde olduğu gibi daha öğrenecek şeylerimiz olduğunun farkında ve önyargısız, Kılıç Sekizlisi'nde olduğu gibi disiplinli, sorumluğumuzun bilincinde ve zihin gücümüzün farkında ve Değnek Sekizlisi'nde olduğu gibi biz hiç beklemesek de bazı dinamiklerin devreye girebileceğinin bilincinde olmamız gerekir.
Sayısal sembolizmde sekiz sayısı uğurlu bir sayı olarak kabul edilir, onu bir uğura dönüştürmek ise bizim elimizdedir.
Biçeceğiniz ekinlerin güzel olması dileğiyle, yolunuz açık olsun.
© Güneş İlhan, 1 Nisan 2012, İstanbul
|
Başa Dön |
© 2005-2021, BARIŞ İLHAN YAYINEVİ Bu sitedeki tüm yazıların yayın hakkı Barış İlhan Yayınevi'ne aittir. İzinsiz hiçbir alıntı yapılamaz ve kopya edilemez. |
|