Ana Sayfa
      

Küçük Arkana Dörtlüler

 

Hayır deme yeteneği önemlidir, 

fakat kendini ortaya koyma neye karşı olduğumuzla değil,

neyin yanında olduğumuzla ölçülür.

      

~ Nathaniel Branden ~

   

  

  

Hepinize Merhaba,

 

Evet ve hayır kelimelerinin bol hararetli tartışmalara konu olduğu bir ayı geride bıraktık. Tüm bu tartışmaları izlerken gözümün önünde hep şu dörtlü kart grubu canlandı durdu ve ülkemizin içinde bulunduğu durumu ne kadar aydınlatıcı bir biçimde yorumadıklarını düşündüm:

 

Asılan (Kişinin kendisini gönüllü olarak ayağından asarak baş aşağı dönmesi. Olaylara, olgulara ve kişilere ilişkin bakış açısını değiştirmesi. Kendi derinliklerine doğru inerek olgunlaşması) 

Ölüm (Kişinin yeni bir vücut ve kimlik edinmek, değişmek ve dönüşmek için kendisini sembolik olarak öldürmesi) 

Denge (Kişinin kendi iç sesine ve içsel rehberine güvenmesi ve bu rehberle yeraltı dünyasını katederek uyum ve dengeye kavuşması) 

Şeytan (Kişinin kendi şeytanı (gölgesi) ile yüzleşmesi, onu kabullenerek kendi kusurlarını anlaması)

Eğer kendini kendi arzunla asmaz isen ölmeyi, değişmeyi, dönüşmeyi başaramazsın ve dengeyi tutturamayarak devamlı şeytanınla boğuşur, kendi şeytanınla bir türlü uzlaşamadığın için de o şeytanı hep başkalarına yansıtırsın. Ama bir nokta gelir ki sen istemesen de ölürsün, çünkü yaşam seni buna zorlar, yaşam seni öldürür. Burada mesele şu soruya vereceğin cevaptır: Kendi isteğinle kendini öldürüp yeraltı dünyasını rehberinle katederek dönüşecek, değişime kendi özgür iraden ve tercihlerinle dahil olacak ve yeniden mi doğacaksın, yoksa yaşam seni öldürecek ve sen de kendini yeraltı dünyasının iblisleriyle birlikte yaşarken mi bulacaksın? 

          

Ölüm(XIII) kartı yeni bir yapıya (İmparator IV) yer açabilmek için eski yapıyı bırakmamız gerektiğini söyler bize. 

   

Bırakmak olgusunu Ölüm kartının rakamlarının toplamına karşılık gelen dörtlülerde de görürüz.

 

Değnek dörtlüsü kendimizi güvenmeye bırakmamızı söyler bize. Korkacak, çekinecek ve geri durmamızı gerektirecek bir durum yoktur bu kartta. Onu görünce hoş karşılanacağımızı, kabul göreceğimizi biliriz.

 

Kupa dörtlüsü ise somurtmayı bırakmamızı söyler. Tamam gördük, somurtuyorsun, bunun için haklı gerekçelerin de olabilir ama bak sana sunulan bir kupa var, sakın bunu görmemezlik etme der.

 

Para dörtlüsünün sorusu, kendimizi yere çivileyip çivilemediğimize, fazlaca güvence ararken Varyemez Amca'ya dönüp dönmediğimize, kendimizi biraz özgür bırakıp bırakmamamız gerektiğine dairdir.

   

Kılıç dörtlüsünün mesajı ise nafile mücadeleyi bırakmamız, koşulları boşuna zorlamamamız, biraz geri çekilip gücümüzü ve kendimizi toplamamız gerektiğidir.

Dörtlülerde bırakmayı öğrenmeye başlamamız gerekir, çünkü öğrenmezsek beşlilerin bırakmaya dair verecekleri dersler  bize daha zor ve acı gelebilir.

   

   

  

 

       

Yolunuz açık olsun. 

    

© Güneş İlhan, Ekim 2010, İstanbul

Rev. 04.05.2013

     

    

tarotdergisi@gmail.com
Başa Dön

© 2005-2021, BARIŞ İLHAN YAYINEVİ

Bu sitedeki tüm yazıların yayın hakkı Barış İlhan Yayınevi'ne aittir. İzinsiz hiçbir alıntı yapılamaz ve kopya edilemez.